Baeckelmansstraat 9 2830 Tisselt

Rond gat boren voor een afzuigkap

Hoewel er tegenwoordig recirculatie dampkappen bestaan, vinden we in de meeste woningen een traditionele afzuigkap. Die heeft een afvoerleiding naar buiten nodig om de kookdampen uit de keuken te verwijderen.

Voordat je met de boorwerken start, zijn er enkele zaken om rekening mee te houden.

Diameter dampkap afvoer

Controleer eerst welke diameter er wordt gebruikt voor de afvoerleiding van de dampkap. Dit verschilt per merk/model. De meeste dampkappen vereisen een diameter van 150 mm, maar hier wordt soms van afgeweken. Kijk dus steeds in de technische fiche.

Staat er in de technische fiche een bereik, bijvoorbeeld 125-150 mm, dan raden wij aan om de grootste diameter te kiezen. Hierdoor heb je minder last van lawaai.

Positie in de buitengevel

Het is belangrijk om het boorgat correct te positioneren. Het moet op de juiste hoogte in de buitengevel zitten, liefst zo dicht mogelijk bij de dampkap (des te korter de buis, des te beter).

Tips voor de afzuigleidingen

  • Gebruik bij voorkeur gladde buizen voor de afzuigleiding. Die hebben een betere luchtstroom dan geribbelde flexibele buizen.
  • Maak het kanaal zo kort mogelijk, met zo weinig mogelijk bochten.
  • Bij de afvoer door de buitengevel moet je steeds een muurrooster installeren.

Een dampkap afvoer laten boren?

Moet je een afvoergat laten boren voor de installatie van een dampkap? A&S Betonboringen staat voor je klaar. Contacteer ons voor een gratis offerte. Ook andere boorwerken, zoals die voor ventilatiekanalen of inbouwspots, nemen we voor onze rekening.