Baeckelmansstraat 9 2830 Tisselt

Keukenrenovatie boringen en zaagwerken

Keukentrends komen en gaan. Wat begin jaren 2000 een eigentijdse keuken was, is vandaag hopeloos verouderd. Daarom kiezen veel gezinnen na enkele jaren voor een complete keukenrenovatie.

Tijdens deze renovatiewerken zijn er dikwijls boringen en zaagwerken nodig om ruimte te maken voor nieuwe installaties, zoals afvoerleidingen, ventilatiesystemen of elektriciteit. In dit artikel bespreken we de voornaamste werken.

Dampkapafvoer

Bij sommige keukenrenovaties moet er een nieuwe ventilatie openingen voor de dampkap gemaakt worden. Dit betekent dat er door muren of plafonds geboord moet worden om een afvoerbuis naar buiten te leiden.

Meer over dampkapafvoeren >

Water- en gasleidingen

Veel keukenrenovaties gaan gepaard met een aanpassingen van de watertoevoeren en -afvoeren. Denk bijvoorbeeld van een spoelbak die verhuist van het aanrecht tegen de muur naar een nieuw kookeiland. In dit geval zijn er betonboringen nodig om deze leidingen te voorzien. Dit geldt ook voor de gasleidingen voor een gasfornuis.

Sleuven voor stopcontacten

Heb je een keukenplan waarop de koelkast een nieuwe plaats kreeg? Dan moet je uiteraard een nieuw stopcontact voorzien. Dat kan door tijdens de keukenrenovatie sleuven te slijpen in de muur naar de gewenste plek.

Sleuven voor schakelaars

Bij een keukenrenovatie denken we in de eerste plaats aan een vernieuwing van de keukenkasten, werkbladen en toestellen. Toch gebeuren er nog andere aanpassingen. Denk bijvoorbeeld aan een set hanglampen boven het keukeneiland. Hiervoor moet er uiteraard een lichtschakelaar geïnstalleerd worden. Voor deze schakelaar zijn er ook zaagwerken in muren nodig.

Maken van muuropeningen

Zaagwerken worden ingezet om grotere openingen te creëren, bijvoorbeeld voor het plaatsen van nieuwe deuren of ramen. Ook binnenshuis zijn er soms zaagwerken nodig, bijvoorbeeld voor het deels verwijderen van een binnenmuur om een grote open leefkeuken te creëren.

Op zoek naar een vakman?

Ben je van plan om een keukenrenovatie uit te voeren en heb je een firma nodig die gespecialiseerd is in betonboringen en -zaagwerken? Dan ben je bij A&S aan het juiste adres. Neem contact op voor meer informatie of een gratis offerte.